BEAURAING

BEAURAING

Een kleine stad aan de rand van de Ardennen, werd een druk bezochte bedevaartsplaats. De pelgrims komen niet alleen uit België zelf maar ook vanuit Nederland en het nabije Frankrijk.
Maria is er tussen dinsdagavond 29 november 1932 en dinsdag 3 januari 1933 in totaal drie en dertig maal verschenen aan vijf eenvoudige kinderen de meisjes Fernande (15) en Gillertje (13) Voisin, Andrée (14) en Gilberte (9) Degeimbre en de jongen Albert Voisin (11). Eenvoudig is het nog altijd gebleven.
De plaats van de Verschijningen ligt vlakbij een spoorwegviadukt, waarover druk treinverkeer z’n gang gaat. Er staat een vriendelijk beeld van Maria met het Gouden Hart, zoals zij hier wordt aangeroepen. Rondom is een complex gebouwd dat de pelgrims en hun devotie sfeervolle accommodatie verschaft, maar het massale bleef er vreemd aan: men voelt zich bij Maria in Beauraing gemakkelijk thuis. Ook uit het bisdom Rotterdam hebben steeds meer mensen de weg weten te vinden naar dit heilzame oord.

 

 

Data voor de bedevaarten in 2019

Zaterdag 18 t/m dinsdag 21 mei
Informatie en aanmelden bij

Mevr. Els Devilee
Medeaschouw 8
2726 KR Zoetermeer
Telefoon: 079-3310730

 

Zaterdag 14 t/m Dinsdag 17 September
Informatie en aanmelden bij:

Mevr. Elly van Niel
Kamerlingh Onnesstraat 2
3132 RS Vlaardingen
Telefoon: 06-17322245

Alleen de september bedevaart word begeleid door een ervaren medische staf.

Prijs van deze bedevaart is €305 met een toeslag van €35 voor een eenpersoonskamer. 

Propagandisten gezocht!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste personen en/of pelgrims die de Beauraingbedevaarten en Maria een warm hart toedragen en actief hun ervaringen willen overbrengen aan anderen. Dit met het doel om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met Beauraing door middel van deelname aan de bedevaarten.

Onze propagandisten krijgen van ons alle ondersteuning onder andere in de vorm van promotiemateriaal en een speciale informatiebijeenkomst in januari.

85 ste verjaardag van de verschijningen van Maria

Afgelopen woensdag was de verjaardag van de verschijningen van Maria in Beauraing. Dit werd gevierd met een viering waar ook leden van ons Beauraing Comite bij waren.

Het was een koude novemberdag net zoals 85 jaar geleden. Je kunt ze zo voorstellen dat die kinderen Maria daar boven de spoorbrug zagen. Inmiddels zijn we allemaal wat ouder maar het is nog steeds heel fijn om hier in Beauraing samen te zijn. Wil je meer weten over bedevaarten naar Beauraing? www.promaria.nl

Elly van Niel steekt een kaarsje op bij het beeld van Maria in Beauraing